Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «προστάτης των καρτέλ» και «φύλακα άγγελο της αισχροκέρδειας» κάνοντας και πάλι λόγο για «ακρίβεια Μητσοτάκη»

Σκλήρη επίθεση στον πρωθυπουργό για την ακρίβεια εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρωτολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησής του για την ακρίβεια.

Προστάτης και φύλακας άγγελος των καρτέλ και της αισχροκέρδειας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «προστάτης των καρτέλ» και «φύλακα άγγελο της αισχροκέρδειας» κάνοντας και πάλι λόγο για «ακρίβεια Μητσοτάκη» και τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι «η μοναδική χώρα που έχει έναν πρωθυπουργό δύο σε ένα: Συμπεριφέρεται σα Λουδοβίκος και κυβερνάει σα Θάτσερ. Μοναδικός συνδυασμός αυταρχισμού και νεοφιλελευθερισμού».

  • Διαβάστε επίσης Βουλή: Στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας – Δείτε live τη σύγκρουση με Μητσοτάκη για την ακρίβεια

Βασικός κίνδυνος για συνοχή και ανάκαμψη

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «όχι μόνο δεν είστε εγγυητής της σταθερότητας αλλά πλέον είστε ο βασικός κίνδυνος για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάκαμψη».

Ξεκινώντας να αναπτύσσει την ερώτησή του ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει το πρόβλημα της ακρίβειας. «Δεν μπορείτε με την προπαγάνδα να κρύψετε τις δικές σας ευθύνες. Μεγάλο μέρος της ακρίβειας που ζούμε στη χώρα μας δεν οφείλεται στη διεθνή συγκυρία αλλά στις δικές σας ευθύνες. Μεγάλο μέρος είναι ακρίβεια Μητσοτάκη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακατάλληλος να καταλάβετε

Η ακρίβεια έχει το όνομά σας κ. Μητσοτάκη επειδή όχι μόνο οι πληθωριστικές δείχτες είναι από τους χειρότερους στην Ευρώπη, αλλά και για ένα ακόμα λόγο. Είστε ο πιο ακατάλληλος να την καταλάβετε. Να κατανοήσετε και να νιώσετε τι σημαίνει ότι μια οικογένεια να χρειάζεται δύο κατώτατους μισθούς για να ανταπεξέλθει στους λογαριασμούς του ρεύματος, τι σημαίνει για μια μάνα να κόψει το φροντιστήριο του παιδιού για να πάρει τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, ή για ένα αγρότη ή κτηνοτρόφο που ένα γέμισμα του ρεζερβουάρ ισοδυναμεί με 140 κιλά γάλα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολλοί από εσάς το καταλαβαίνετε, είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, όχι ο…