«Το μόνο που φωτίζει ο κ. Τσίπρας δυστυχώς, είναι η ικανότητά του στη διαστρέβλωση και η ανεπάρκειά του να συμβάλλει με θετικές προτάσεις στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»

Για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και παραπλάνηση των πολιτών από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Εξαπάτηση

Το ΥΠΕΝ κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση και υποστηρίζει ότι οι αποκοπές ρεύματος σε ετήσια βάση επί κυβέρνησης Τσίπρα ήταν περισσότερες από όσες την τελευταία τριετία της διακυβέρνησης της ΝΔ.

  • Διαβάστε επίσης Ηλεκτρικό ρεύμα: Πώς διαμορφώνονται οι λογαριασμοί με την κλιμακωτή επιδότηση

Δεύτερον το ΥΠΕΝ χαρακτηρίζει ανακριβή και άστοχη την κριτική του κ. Τσίπρα για την ακρίβεια στις τιμές του ρεύματος σημειώνοντας ότι η στήριξη των νοικοικυριών από την ελληνική κυβέρνηση είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Και τρίτον το ΥΠΕΝ κατηγορεί τον κ. Τσίπρα για «έκρηξη λαϊκισμού» υπογραμμίζοντας το ρεύμα στην Ελλάδα για τον καταναλωτή είναι πιο φτηνό από ότι στην Ισπανία και την Πορτογαλία, το μοντέλο των οποίων εκθειάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον διαψεύδουν οι αριθμοί

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος έχει ως εξής:

»Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρας συνεχίζει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να παραπλανά τους πολίτες προκειμένου να υπηρετήσει το αντιπολιτευτικό του αφήγημα.

»Ο κ. Τσίπρας μιλάει για διπλασιασμό στις αποκοπές ρεύματος το 2022. Παρά την μεγάλη ενεργειακή κρίση, που πλήττει την Ευρώπη και τη χώρα μας, οι αριθμοί τον διαψεύδουν.

»Οι αποκοπές ρεύματος κατά την περίοδο διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ – τις συνέπειες της οποίας όλοι θυμούνται- ήταν πολύ περισσότερες από όσες είναι την τελευταία τριετία. Ο κ. Τσίπρας το γνωρίζει, αλλά το αποκρύπτει, σε μια ακόμα ατελέσφορη προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης Ας μιλήσουμε, λοιπόν, με αριθμούς:

»Αιτήματα αποκοπών το 2017: 539.045

Το 2018: 522.096

Το 2019: 399.357

Το 2020: 459.965

Το 2021: 405.516

Το 2022: 275.494

Που είδε λοιπόν ο κ. Τσίπρας τον διπλασιασμό των αποκοπών;

Στήριξη των νοικοκυριών

2.   Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι με τον ελληνικό μηχανισμό τα νοικοκυριά κι οι μικρομεσαίες…