Συνεχή στα ερωτήματα του Αλ. Τσίπρα στον πρωθυπουργό αν παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ όσο φέρονται να παρακολουθούνται μέσω Predator

Ένα σημαντικό βήμα πίσω φαίνεται να κάνει η κυβέρνηση για τις υποκλοπές αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι οι μέχρι σήμερα απαντήσεις που έδινε στο θέμα και ο όλος χειρισμός από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο δεν είναι καθόλου πειστικές.

Οι εταιρείες Krikel και Intellexa

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μετά την κατακραυγή που έχουν προκαλέσει τα τελευταία δημοσιεύματα με αποκορύφωμα ολόκληρη λίστα με υπουργούς και κορυφαία στελέχη της ΝΔ που φέρονται να παρακολουθούνταν μέσω Predator, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να κληθεί σε ακρόαση στην επιστροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης, αλλά και οι έμποροι του εν λόγω κακόβουλου λογισμικού Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος, όπως επίσης και ο πρώην πράκτορας της Μοσάντ και ιδρυτή της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν.

  • Διαβάστε επίσης Financial Times: Η υπόθεση των υποκλοπών αμαυρώνει την αποκατεστημένη εικόνα της Ελλάδας

Οι τρεις τελευταίοι σχετίζονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa που διακινούν το παράνομο λογισμικό Predator, ενώ -σύμφωνα με κάποιους- ο κ. Δημητριάδης θεωρείται πρωταγωνιστής του σκανδάλου των υποκλοπών.

«Η επιχείρηση συγκάλυψης ματαιώνεται»

Ουσιαστικά η κυβέρνηση αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι η εξεταστική επιτροπή με ευθύνη της πλειοψηφίας δεν έκανε ολοκληρωμένη έρευνα πριν καταλήξει σε συμπεράσματα. Από την αντιπολίτευση μάλιστα η υπαναχώρηση της κυβέρνησης να καλέσει ως μάρτυρες να καταθέσουν στη Βουλή στελέχη των εταιρειών που εμπορεύονται το Predator ερμηνεύεται ως «ματαίωση της επιχείρησης συγκάλυψης», όπως έγραψε στο twitter ο Γιώργος Κατρούγκαλος με αφορμή την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Μετά τις αποκαλύψεις για σωρεία παρακολουθήσεων ακόμα και υπουργών της κυβέρνησης μέσω Predator και με τα δημοσιεύματα αλλά και τα πυρά της αντιπολίτευσης να στρέφονται και να δείχνουν ως κέντρο των παρακολουθήσεων ΕΥΠ και Predator το Μαξίμου είναι σαφές ότι η κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής δεν μπορούσε να αρνηθεί τουλάχιστον την κλήση ορισμένων προσώπων – κλειδιά στην υπόθεση, που δεν είχε καλέσει στην…