Αφορμή η άρνηση της πλειοψηφίας να διευρυνθεί ο κατάλογος με κρίσιμους για την υπόθεση των υποκλοπών μάρτυρες

Από την αποχώρηση των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημαδεύτηκαν οι σημερινές εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν προτίθεται να καλέσουν άλλους μάρτυρες επιχειρώντας να κλείσουν άρον-άρον τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής.

Απορρίφθηκαν αιτήματα για νέους μάρτυρες

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για fast track διαδικασίες με σκοπό τη συσκότιση ενώ συνολικά η αντιπολίτευση στηλιτεύει την άρνηση της ΝΔ να δεχτεί οποιοδήποτε αίτημα για κλήση κομβικών μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή.

  • Διαβάστε επίσης Υποκλοπές: Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό από την κατάθεση Ράμμου – Εκτός ελέγχου της ΑΔΑΕ η ΕΥΠ

Η εξέλιξη αυτή με την αποχώρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης ήρθε μετά την κατάθεση του ιδιοκτήτη και διαχειριστή της εταιρείας Krikel Σταμάτη Τρίμπαλη. Επρόκειτο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να διεξαχθεί ψηφοφορία για διεύρυνση του καταλόγου των μαρτύρων ωστόσο ο εισηγητής της ΝΔ απέρριψε το σχετικό αίτημα με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα η διαδικασία και να αποχωρήσει η αντιπολίτευση.

Επισημαίνεται ότι -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- ο κ. Τρίμπαλης φέρεται να κατέθεσε πως η πρώτη σύμβαση της εταιρείας Krikel με το ελληνικό δημόσιο έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 ενώ τόνισε ότι η εταιρεία δεν έχει σχέση με το Predator, ούτε και ο ίδιος γνωρίζει τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν αίτημα να κληθεί και να καταθέσει ο Φέλιξ Μπίτζιος της Intellexa (εταιρεία που εμπορεύεται το Predator) και το αίτημα είχε ανάλογη τύχη με το προηγούμενο, καθώς η ΝΔ δεν το έκανε δεκτό.

Εμμονή και πρόθεση για συγκάλυψη

Υπογραμμίζεται δε ότι σε μακροσκελή ανακοίνωσή του χτες το ΚΚΕ είχε καταγγείλει την κυβερνητική…