«Μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» χρεώνει την εισηγήτρια της PEGA η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και υπεραμύνεται των κυβερνητικών χειρισμών στην υπόθεση των υποκλοπών

«Η εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA, Σόφι ιντ Βελντ, σε ένα «μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», παραχώρησε μόνη της συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας το κατηγορητήριό της, αδιαφορώντας πλήρως για τις απόψεις των συναδέλφων της και την καθιερωμένη κοινοβουλευτική διαδικασία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Δεν αποτελεί τελική θέση

«Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA, Γερόεν Λένερς, το προσχέδιο που παρουσίασε η ευρωβουλευτής Ιντ Βελντ δεν συνιστά την τελική εκδοχή της Επιτροπής και δεν αποτελεί, επί του παρόντος, τα συμπεράσματα ή την τελική θέση της Επιτροπής PEGA» για τις υποκλοπές.

  • Διαβάστε επίσης Νίκος Ανδρουλάκης: «Ένα πέναλτι ήταν αρκετό, ώστε να παραδεχθεί ο Μητσοτάκης ότι υπάρχει Predator στην Ελλάδα»

«Το προσχέδιο της ευρωβουλευτού, Ιντ Βελντ,», συμπληρώνει η κα Ασημακοπούλου, «βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα δημοσίευμα σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης που περιλαμβάνει μια λίστα με πρόσωπα που φέρεται να έχουν παρακολουθηθεί από spyware. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το μέσο ενημέρωσης, του οποίου ο εκδότης «συνδέθηκε» με τη χρηματοδότηση Ρώσων ολιγαρχών με σκοπό την απόκτηση τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα. Το προσχέδιο προβαίνει σε συμπεράσματα, χρησιμοποιώντας υποθέσεις και σενάρια που στερούνται θεμελίωσης και πραγματικών στοιχείων».

Όπως αναφέρεται η ευρωβουλευτής της ΝΔ στην ανακοίνωση: «Στην πραγματικότητα, αυτά είναι τα γεγονότα: Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι δεν χρησιμοποίησε και δεν χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων για τη νόμιμη επισύνδεση του ευρωβουλευτή και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Αβάσιμες, συκοφαντικές και προσβλητικές κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού

»Επίσης, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε Προ Ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις είχαν…