Ο κ. Σπίρτζης έκανε λόγο για «προσπάθεια συγκάλυψης» της υπόθεσης των υποκλοπών, υποστηρίζοντας ότι θα πέσει στο κενό.

Λεπτομερή» κατάθεση στον εισαγγελέα, «σχετικά με την παγίδευση του κινητού του τηλεφώνου με Predator», έδωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, σύμφωνα με σχετική δήλωσή του.

Όπως είπε, μάλιστα, προσκόμισε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, «αλλά και νέα στοιχεία σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική επιτροπή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση

Εξήγησε ότι ένα από αυτά τα νέα στοιχεία είναι «η πιστοποίηση από το citizen lab του Καναδά ότι τα μηνύματα αυτά είναι μηνύματα επιμόλυνσης με Predator».

«Αθλιότητα η προσπάθεια να μην συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών»

«Θα ήθελα με την ευκαιρία να πω ότι η προσπάθεια συγκάλυψης, η προσπάθεια να μην έρθουν να καταθέσουν οι αρμόδιοι, οι υπεύθυνοι για τις παρακολουθήσεις με Predator, η προσπάθεια να αποσυνδεθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η κυβέρνηση από τις παρακολουθήσεις με Predator, θα πέσει στο κενό», τόνισε ο κ. Σπίρτζης.

Έκανε λόγο για «αθλιότητα, που είναι έξω και από το νομικό και τον πολιτικό πολιτισμό, να επιχειρούν ακόμη και να μην συνεδριάσει για την συγκεκριμένη υπόθεση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», σημειώνοντας πως το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι μία ολιγοήμερη παράταση.

Και προσέθεσε πως εκεί θα κριθούν από την πλευρά της αντιπολίτευσης να καταθέσουν «και ο κ. Κοντολέων, και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, και η κ. Βλάχου, και όσα φυσικά πρόσωπα και στελέχη της ΕΥΠ και έξω από την ΕΥΠ, ιδιώτες, εμπλέκονται με τις παρακολουθήσεις με Predator».

«Εμπλοκή ΕΥΠ για την παρακολούθηση με Predator»

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την υπόθεση, λέγοντας τα εξής:

ΕΡ: «Έχετε στοιχεία που δείχνουν, που υποψιάζεστε ότι υπάρχει εμπλοκή της ΕΥΠ και τα είπατε στον εισαγγελέα;».

Χ.Σ.: «Θα σας πω από αυτά που και οι ίδιοι οι συνάδελφοί σας δημοσίευσαν. Ο κύριος Ράμμος ενημέρωσε την Εξεταστική Επιτροπή ότι δόθηκε εντολή διαγραφής των στοιχείων για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Ανδρουλάκη, στις 29 Ιουλίου. Την ημέρα δηλαδή που ο κ. Ανδρουλάκης προσέφυγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και έκανε μηνυτήρια αναφορά.

»Η…