Προεκλογική περίοδο θα θυμίζει αύριο η συνεδρίαση της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την υπόθεση των υποκλοπών.

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την Παρασκευή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για το θέμα των υποκλοπών.

Την συζήτηση είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και την έκανε δεκτή η κυβέρνηση, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί η υπόθεση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, από την ΕΥΠ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μείνει εκτός κουβέντας το «περίφημο» κακόβουλο λογισμικό Predator, παρότι η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δεν το προμηθεύτηκαν ποτέ.

Διαβάστε επίσης: Ο Διοικητής της ΕΥΠ για παρακολουθήσεις: «Κανείς δεν εξαιρείται»

Στην αντεπίθεση θα περάσει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που αναμένεται να ξεκινήσει την κοινοβουλευτική διαδικασία με την ομιλία του στις 11 το πρωί, θα κινηθεί θεσμικά, τονίζοντας εκ νέου την ανάγκη να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση Ανδρουλάκη, για να μη μείνουν σκιές.

Παράλληλα, θα επιμείνει ότι η κυβέρνηση και οι κρατικές αρχές δεν έχουν καμία σχέση με το ύποπτο λογισμικό Predator, το οποίο έγινε προσπάθεια να εγκατασταθεί στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επιπλέον, αναμένεται να αναφερθεί σε παθογένειες της ΕΥΠ που πρέπει να θεραπευτούν, για να μην έχουμε επανάληψη του ίδιου φαινομένου στο μέλλον, καθώς και για να μπορούν οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας – που έχουν αποδείξει την αξία τους στα εθνικά μας θέματα, όπως έχει πει εξαρχής ο πρωθυπουργός – να κάνουν τη δουλειά τους.

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δέχεται δριμεία επίθεση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς του αποδίδουν προσωπικές ευθύνες στο θέμα των υποκλοπών, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να περάσει στην αντεπίθεση, ανταποδίδοντας τις επιθέσεις κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιτεθεί, με τη σειρά του, στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας για εργαλειοποίηση της υπόθεσης Ανδρουλάκη για κομματικά οφέλη, με τη δημιουργία ενός τοξικού πολιτικού κλίματος.

Δύο παραιτήσεις που… δεν…