Οι ισχυρισμός Τσίπρα είναι όχι μόνο ψευδής αλλά και εξωφρενικός υποστηρίζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Ψευδή και εξωφρενικό» χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι από τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ εξοπλιστικά προγράμματα σε δύο χρόνια, δεν έχει δοθεί ένα ευρώ στην ελληνική βιομηχανία, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Για το Πεντάγωνο δε «με δεδομένη την απόλυτη αδράνεια της κυβερνητικής του θητείας, το ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία είναι όψιμο και υποκριτικό».

Πιο συγκεκριμένα απαντώντας στις δηλώσεις Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ), σε σχέση με τη μη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στα εξελισσόμενα εξοπλιστικά προγράμματα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ ότι επί κυβερνήσεως του «η ΕΑΒ είχε απαξιωθεί και μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης χαλασμένων αεροσκαφών από το 2015 ως το 2019».

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Εθνικό έγκλημα ότι δεν έχει δοθεί ευρώ από τα εξοπλιστικά στην ελληνική βιομηχανία

«Με άμεσες αποφάσεις και σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας η Κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει την εταιρεία σε πλήρη λειτουργία, με προσλήψεις επιπλέον προσωπικού, ώστε να μπορεί σήμερα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις για την υλοποίηση της αναβάθμισης 83 μαχητικών αεροσκαφών F16 στην εκδοχή Viper, εντός των χρονοδιαγραμμάτων και των ποιοτικών απαιτήσεων της κατασκευάστριας εταιρείας, την απεμπλοκή του προγράμματος αναβάθμισης των P-3 “Orion” του ΠΝ και τη συντήρηση των αεροσκαφών C-130, για τα οποία δεν υπήρχε έως πρότινος ούτε καν Σύμβαση Εν Συνεχεία Υποστήριξης (FOS), με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν καθηλωμένα χωρίς καμμία προοπτική» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι συμβάσεις με γαλλικούς ομίλους

Σημειώνει επίσης ότι «στις 19 Οκτωβρίου 2022 ανακοινώθηκε επισήμως από το ΥΠΕΘΑ η υπογραφή δώδεκα συνολικά συμβάσεων μεταξύ ελληνικών εταιρειών αμυντικού υλικού με τους γαλλικούς Ομίλους “NAVAL GROUP”, “THALES” και “MBDA” για το πρόγραμμα των φρεγατών FDI Belh@rra HN».  Και προσθέτει ότι «ηδη στη ΔΕΘ ανακοινώθηκε πως η συμμετοχή επιχειρήσεων της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας στο πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών του ΠΝ θα ανέλθει στο 15-18%. Όπως έχει ανακοινώσει ο Όμιλος…