Του Αντώνη Αντζολέτου

Πολλά επεισόδια αναμένεται να γραφτούν ακόμα στο “σήριαλ” των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ μέχρι να ανοίξει η Βουλή και να συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή. Η ΝΔ επιχειρεί να μείνει αλώβητη από την πολιτική δοκιμασία στην οποία έχει βρεθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει δημοσκοπικό έδαφος και να ηγηθεί ενος αντιπολιτευτικού μετώπου και το ΠΑΣΟΚ, ως άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση, να έχει την πρωτουβουλία των κινήσεων. Το σίγουρο είναι πως μετά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και πιο συγκεκριμένα από την ερχόμενη Τρίτη όλα τα στελέχη θα βρίσκονται στα γραφεία τους προκειμένου να χαράξουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Θα αρχίσει, άλλωστε και η αντίστροφη μέτρηση για τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου.

Οι καθημερινές εξελίξεις δίνουν συνεχώς περισσότερη τροφή στα κόμματα για νέες συγκρούσεις. Μετά την κατάθεση του Τάσου Τέλλογλου από τη ΝΔ υπενθύμισαν πως ο δημοσιογράφος “επανέλαβε τα περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ.Μητσοτάκη όπως και άλλων τηλεφώνων, το 2017-2018. Ακριβώς το ίδιο ανέφερε και σε ανάρτησή του προ ημερών. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον οποίο κατέθεσε σήμερα”. Από τη γαλάζια παράταξη τονίζουν πως δεν σκοπεύουν να συμψηφίσουν τις υποθέσεις, ωστόσο είναι σαφές πως έχουν αποκτήσει  ένα επιπλέον “όπλο” για να αποκρούσουν τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα βέβαια με τις θεσμικές αλλαγές που προωθούνται. Το Μαξίμου διαμηνύει πως θα υπάρχουν πλέον περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες για τη λειτουργία της ΕΥΠ. 

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σκληραίνουν κάθε μέρα τη γραμμή τους. “Οι παρακολουθήσεις έγιναν με εντολή Μητσοτάκη”, τονίζουν επιχειρώντας καθημερινά να απομονώσουν την κυβέρνηση από τα άλλα κόμματα του προοδευτικού τόξου. Επιμένουν, μεταξύ άλλων, πως πρέπει να καταργηθεί η τροπολογία με την οποία δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες για την άρση του απόρρητου της επικοινωνίας τους.

Από την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης άνοιξε το θέμα τονίζοντας ότι με την παρακολούθηση του στοχοποιήθηκε όχι μόνο ο ίδιος αλλά ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ. Και για όσους απορούν “πότε θα διαβεί τον ρουβίκωνα” και θα ζητήσει εκλογές ήδη ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη έδειξε…