«Θεσμική απάντηση στην αντιθεσμική στάση Ανδρουλάκη η αλλαγή εκλογικού νόμου»

«Από την στιγμή που έχουμε μια αντιθεσμική συμπεριφορά από το τρίτο κόμμα, η μόνη θεσμική αντίδραση στα χέρια της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, έτσι ώστε το πρώτο
κόμμα να μπορεί να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Εάν οι πολίτες επιλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτός. Πιστεύω ότι θα επιλέξουν τη ΝΔ, γιατί έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν και να συγκρίνουν και φαίνεται αυτό και στις έρευνες της κοινής γνώμης. Διότι μετά από τρία χρόνια, μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις τις οποίες κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, οι πολίτες δείχνουν ότι εμπιστεύονται -και μάλιστα με σημαντικότατη διαφορά- τη ΝΔ έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Να συναινέσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

  • Διαβάστε επίσης Εκλογές: Στο «τραπέζι» ξανά τα σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου – Αυτό το μπόνους ποιος θα το πάρει;

Ο κυβερνητικός βουλευτής επισήμανε ότι «οι κυβερνήσεις συνεργασίας σέβονται την λαϊκή εντολή. Αν η εντολή είναι στην ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα, ο αρχηγός της δικαιούται να είναι πρωθυπουργός. Εάν η εντολή είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός του δικαιούται να είναι πρωθυπουργός. Επειδή άκουσα και την αξιωματική αντιπολίτευση να μιλάει δήθεν περί ηττοπάθειας, ότι η συζήτηση που ανοίγει στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ για αλλαγή του εκλογικού νόμου με αύξηση του μπόνους προς το πρώτο κόμμα είναι δήθεν ηττοπαθής διατύπωση και προσέγγιση, ε, αφού θεωρούν ότι είναι πρώτο κόμμα, ποιος ο λόγος για τον οποίο δεν συναινούν; Ας έρθουν να τον ψηφίσουμε μαζί και να εφαρμοστεί άμεσα. Θα έχουμε μία πλειοψηφία άνω των διακοσίων εδρών, οπότε μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα».

Αντιθεσμική συμπεριφορά Ανδρουλάκη

Μάλιστα ο κ. Χαρακόπουλος απέδωσε την πρότασή του για αλλαγή του εκλογικού νόμου στην άρνηση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η αλλαγή ηγεσίας στο τρίτο κόμμα και η ξεκάθαρη τοποθέτηση του κυρίου Ανδρουλάκη ότι δεν θα…