Θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού που θεωρεί ότι έχουν την πιο χαμηλή απόδοση, με αποτέλεσμα να φύγει 1% έως 5% των εργαζομένων.

Σε γύρο σημαντικών απολύσεων αναμένεται να προχωρήσει άμεσα η μεγαλύτερη αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η Goldman Sachs, σύμφωνα με πηγές από τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς».

Σε μια κίνηση που ερμηνεύεται ως ένδειξη επιβράδυνσης των επιχειρηματικών συμφωνιών από τις οποίες οι επενδυτικές τράπεζες βγάζουν χρήματα κυρίως στη Γουόλ Στριτ, η Goldman Sachs θα προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού που θεωρεί ότι έχουν την πιο χαμηλή απόδοση. Την πρακτική αυτή η επενδυτική τράπεζα την είχε διακόψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς οι εταιρείες του κλάδου είχαν αρκετή δουλειά ώστε να δικαιολογούν όλο το προσωπικό.

Η διαδικασία των απολύσεων θα έχει ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει 1% έως 5% των εργαζομένων σε ολόκληρη την εταιρεία. Σύμφωνα με στοιχεία των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» στα τέλη Ιουνίου, η Goldman Sachs είχε περίπου 47.000 υπαλλήλους σε διάφορα τμήματα που αφορούν επενδυτική τραπεζική, συναλλαγές σε διάφορες αγορές, διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, καταναλωτική τραπεζική και άλλες λειτουργίες.

Η κίνηση των απολύσεων γίνεται καθώς η προσπάθεια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να μειώσει τον πληθωρισμό αυξάνοντας σημαντικά τα επιτόκια μειώνει τα ντιλ και εγείρει ανησυχίες ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα οδηγηθεί σε ύφεση. Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία έχει προσθέσει περαιτέρω αβεβαιότητα στην όλη κατάσταση.

Πτώση κερδών

Η Goldman Sachs είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου ήταν μειωμένα σχεδόν κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας σε περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs μειώθηκαν κατά 40% από την ίδια περίοδο το 2021. Η επενδυτική τράπεζα εκείνη την εποχή είχε επίσης αναφέρει ότι οι προσλήψεις για το υπόλοιπο του έτους θα επιβραδυνθούν.

Οι συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής φέτος έχουν φτάσει συνολικά σε περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 2 τρισεκατομμύρια δολάρια πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων Dealogic, την οποία επικαλούνται οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης». Οι…