Με τον Μπάιντεν στο ψηφοδέλτιο το 2024, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετικό.

Στο αποτέλεσμα των ενδιάμεσων αμερικανικών εκλογών και τον μελλοντικό ρόλο των Μπάιντεν, Τραμπ εστιάζει ο γερμανικός τύπος, σύμφωνα με την επισκόπηση Τύπου που κάνει η Deutsche Welle.

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt εκτιμά ότι ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν πρέπει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2024 για τον Λευκό Οίκο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Ντόναλντ Τραμπ. Όπως επισημαίνει, «δεν έχει κουραστεί μόνο η χώρα από τη μονομαχία των δύο καλοστεκούμενων, γηραιών ανδρών. Το ίδιο κουρασμένα είναι και τα κόμματά τους. Οι Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να χειραφετηθούν επιτέλους από τον Τραμπ.

  • Διαβάστε επίσης: Μπάιντεν: «Απλώς κοιτάξτε με» – Πώς προσπαθεί να πείσει τους δύσπιστους Αμερικανούς ότι μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος

Στους Δημοκρατικούς τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Μετά από μία τόσο αξιόλογη εκλογική επίδοση, κανείς δεν πρόκειται να επιτεθεί στον Μπάιντεν. Κι όμως, μία νέα υποψηφιότητα Μπάιντεν δεν θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των Δημοκρατικών. (…) Στις ενδιάμεσες εκλογές ο κόσμος ψήφισε με κριτήριο όχι τον Μπάιντεν, αλλά τις αξίες που εκπροσωπεί το Δημοκρατικό Κόμμα. Με τον Μπάιντεν στο ψηφοδέλτιο το 2024, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι τελείως διαφορετικό».

Απαισιόδοξη η πρόβλεψη της εφημερίδας Kölner Stadt-Anzeiger: «Με δεδομένο το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον οι Δημοκρατικοί μπορούν να είναι ευχαριστημένοι, αν και συντρέχουν επαρκείς λόγοι ανησυχίας. Το πιο ισχυρό πλήγμα είναι η απώλεια όλων των εδρών στην πολιτεία της Φλόριντα, η οποία υπό τον κυβερνήτη Ρον ντε Σάντις μετατρέπεται από swing state σε προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων. Ανησυχητική είναι και η εκλογή πολλών υποψηφίων, που αμφισβητούν ανοιχτά το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Την ίδια στιγμή τραμπικοί υποψήφιοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας ακύρωση του αποτελέσματος, κάτι που έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας, αλλά καθυστερεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και προλειαίνει το έδαφος για θεωρίες συνωμοσίας. Τίποτα καλό δεν προμηνύουν όλα αυτά για τις προεδρικές εκλογές το 2024».

H εφημερίδα Süddeutsche Zeitung υποστηρίζει ότι «οι Ρεπουμπλικάνοι δεν φαίνεται να επιτυγχάνουν τους στόχους…