Στην Motor Oil Renewable Energy περνά στο τέλος του χρόνου το χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ της Ελλάκτωρ. Τα μηνύματα της διοίκησης για την έκτακτη φορολόγηση των διυλιστηρίων.

Στα γενέθλια των 50 ετών της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, η Motor Oil κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα και δημιουργεί τη Motor Oil Renewable Energy (MORE Energy).

«Το βασικό μας χαρακτηριστικό είναι η συνεχής εξέλιξη. Σήμερα μεταφέρουμε την εμπειρία των τελευταίων 50 χρόνων στο επόμενο μας βήμα, τη MORE», είπε χθες κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για τη νέα εταιρεία του ομίλου στην πράσινη ενέργεια, ο αναπληρωτής CEO του ενεργειακού ομίλου Πέτρος Τζαννετάκης. Το πολύπειρο στέλεχος κι εκ των έμπιστων συνεργατών της οικογένειας Βαρδινογιάννη σηματοδότησε τη μετάβαση του ομίλου των διυλιστηρίων της Κορίνθου στην εποχή των ΑΠΕ και των καθαρότερων μορφών ενέργειας. Αλλά, και όπως υπογράμμισε, τη συμβολή του στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

«Συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα, αξιοπιστία αλλά και ένα Μ, όπως το αρχικό γράμμα της MORE, που σημαίνει Μέτρο είναι οι αξίες με τις οποίες πορευόμαστε προς τη βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου», τόνισε ο κ. Τζαννετάκης από το χώρο του Φάρου στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» στέλνοντας το μήνυμα της καλά ζυγισμένης και βιώσιμης πορείας που ακολουθεί η Motor Oil ακόμα κι εν μέσω αβέβαιων εποχών, όπως αυτή της ενεργειακής κρίσης.

Καθετοποίηση

Ο αναπληρωτής CEO του ομίλου με τη δημιουργία της MORE (τα αρχικά γράμματα της εταιρείας σχηματίζουν τη λέξη «περισσότερο» στα ελληνικά) ανήγγειλε ουσιαστικά την περαιτέρω καθετοποίηση των δραστηριοτήτων του ομίλου της Motor Oil σε τέσσερις άξονες:

  1. Διυλιστήρια με ενεργειακή απόδοση και δέσμευση άνθρακα,
  2. Επένδυση στην ηλεκτροκίνηση και αύξηση των ΑΠΕ,
  3. Ανάπτυξη της «Διώρυγα Gas» για την αποθήκευση LNG αλλά και υδρογόνου μελλοντικά
  4. Παραγωγή ενέργειας από απόβλητα.

Το επενδυτικό πλάνο της Motor Oil περιλαμβάνει την επέκταση της στις καθαρότερες μορφές ενέργειας και το υδρογόνο.

Η MORE και η Ελλάκτωρ

Ο γενικός διευθυντής της MORE Energy Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου εξήγησε τη στρατηγική επιλογή της ανάπτυξης του ομίλου στις ΑΠΕ: «Είναι η μορφή ενέργειας που δεν εξαρτιέται από άλλες χώρες και έχει χαμηλό κόστος» τόνισε και έδωσε μία πρόγευση των οικονομικών μεγεθών της…