Ο Αχιλλέας Μπέος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα ανεπίτρεπτα νταηλίκια του και απλώς τα κάνει χειρότερα

Ο ανεκδιήγητος Αχιλλέας Μπέος προκειμένου να δικαιολογήσει τους τραμπουκισμούς του προσβάλλει όλους τους λαϊκούς ανθρώπους, τους οποίους εμφανίζει τραμπούκους, απολίτιστους, με ανεξέλεγκτα ζωώδη ένστικτα.

Για κακή του τύχη υπήρξε βιντεοσκόπηση από τα νταηλίκια που έκανε μαζί με τον μπράβο του καταμεσής του δρόμου με θύμα ένα μοτοσυκλετιστή, τον οποίο χτύπησαν, έβρισαν χυδαία και απείλησαν με το αμίμητο, «ξέρεις σε ποιον μιλάς;», που παραπέμπει σε άλλες πολύ σκοτεινές περιόδους.

Ως εκ τούτου ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος δεν μπορούσε να αμφισβητήσει -όπως έχει κάνει άλλες φορές- ούτε να αλλοιώσει -όπως επίσης συνηθίζει- τα γεγονότα.

Οπότε προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα παρουσίασε την εικόνα που προφανώς θέλει για την κοινωνία – άραγε το έχει αποκαλύψει στους ψηφοφόρους του;- στην οποία σύμφωνα πάντα με τον κοινωνιολόγο… Αχιλλέα Μπέο, ένας φυσιολογικός άνθρωπος εάν κάποιος τον ενοχλήσει πρέπει να τον δείρει, να τον ξεφτιλίσει, να τον απειλήσει και να τον βρίσει χυδαία.

Μάλιστα κατηγορεί τον μοτοσυκλετιστή ότι τον προκάλεσε και βρίσκει ύποπτο το ότι δεν έβγαλε το κράνος ενώ τον χτυπούσαν και ίσως του άνοιγαν το κεφάλι.

Διεισδύοντας λοιπόν στο μυαλό και τη σκέψη του Αχιλλέα Μπέου, που όπως έχει αποδειχθεί δεν έχει και κάνενα απροσμέτρητο βάθος, τα νταηλίκια μέσα στη μέση του δρόμου αποκαλύπτουν ακριβώς ότι είναι ένας «λαϊκός άνθρωπος», που «αντιδρά με γνησιότητα, αμεσότητα και ειλικρίνεια» όπως γράφει σε ανάρτησή του, σβήνοντας από τις σελίδες της λαϊκής ιστορίας όλη την εποχή του Διαφωτισμού.

Η μειωμένη ευφυία και η ανύπαρκτη καλλιέργεια, με την ευρύτερη έννοια, τον προφυλάσσουν προφανώς από σκέψεις όπως το ότι γίνεται προσβλητικός για τους λαϊκούς ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που περιγράφει.

Το αντίθετο μάλιστα. Συνήθως τα πραγματικά διαμάντια ανθρωπιάς, αξιοπρέπειας, ευγένειας και ανώτερων συμπεριφορών με ανοχή στις ανθρώπινες αδυναμίες, κρύβονται στους λαϊκούς ανθρώπους.

Η ανάρτηση Μπέου που «δεν τον αγγίζει τίποτα»