Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Super League έπιασε τη Λεωφόρο από εκεί που την… άφησε ο Κέλετ.

Το Super League ντέρμπι της Λεωφόρου συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες και τα σοκ φαίνεται πως είναι διαδοχικά για τον Ολυμπιακό.

Διότι οι Πειραιώτες -που την Κυριακή έπεσαν θύματα μιας κανονικής αλλοίωσης του αποτελέσματος σε μια ιστορία που θα μνημονεύεται για χρόνια- πλέον φαίνεται πως θα πληρώσουν και νέο… λογαριασμό.

Αυτή τη φορά για τις διαμαρτυρίες τους μετά την απίθανη απόφαση του Δανού διαιτητή Κέλετ, που έφερε το πέναλτι-φάντασμα του 90’ +7’. Η απόφαση του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού οργάνου της Super League είναι ενδεικτική. Έξι μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα στον Κώστα Καραπαπά και τρεισήμισι μήνες στον Γιάννη Βρέντζο.

Οι δύο παράγοντες του Ολυμπιακού λοιπόν έγιναν μάρτυρες ενός λάθους που άλλαξε την ιστορία του ντέρμπι, βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα αυτής της υπόθεσης με όσα ακολούθησαν και τελικά τιμωρούνται –σε πρώτο βαθμό- και τελικά είναι και αυτοί που δέχονται μια τόσο βαριά τιμωρία.

Γιατί; Διότι ο Γιάκομπ Κέλετ ανακάλυψε ένα πέναλτι φάντασμα και δεν πήρε την απόφαση του πίσω ούτε με το VAR ανάβοντας το φιτίλι σε μια υπόθεση που έγινε… περίγελος ως τη Δανία. Μέχρι στην πατρίδα του, τον πέρασαν από… σαράντα θάλασσες τον συγκεκριμένο διαιτητή που έφερε στην Ελλάδα ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ και η ΚΕΔ για το –ως τώρα- πιο σημαντικό ματς της σεζόν.

Για την ιστορία: Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συμπεριφορά των παραγόντων του, ενώ αθωώθηκε ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αγραφιώτης. Προφανώς η υπόθεση θα συνεχιστεί σε δεύτερο βαθμό, στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του Πειθαρχικού της Λίγκας:

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ (Αντιπρόεδρος), Ι. ΒΡΕΝΤΖΟΣ (Μέλος Δ.Σ.) Δ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ (Αντιπρόεδρος):

– Απαλλάσσει τον 4ο εγκαλούμενο από τις αποδιδόμενες σε αυτόν πειθαρχικές παραβάσεις. – Απαλλάσσει τον 2ο εγκαλούμενο της υπό στοιχεία 1) Α) πράξης. – Απαλλάσσει τον 2ο εγκαλούμενο της υπό στοιχεία 1) Γ) (ι) πράξης καθ’ ο μέρος αφορά μόνο στην είσοδο αυτού στον αγωνιστικό χώρο. – Απαλλάσσει τον 3ο εγκαλούμενο της υπό στοιχείο 1) Α) (ι) πράξης. – Δέχεται κατά τα λοιπά ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις λοιπές αποδιδόμενες σε αυτούς…