Οι απειλές του ρώσου προέδρου είναι η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά των αναλυτών

Θα κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν πράξη τις απειλές του; Για τους παρατηρητές του Κρεμλίνου που προσπαθούν να καταλάβουν εάν οι πυρηνικές απειλές του Ρώσου ηγέτη είναι απλώς μπλόφα, δεν υπάρχει πιο δύσκολο ερώτημα, αναφέρει σε άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.

Προς το παρόν, οι αναλυτές προτείνουν προσεκτικά ότι ο κίνδυνος ο Πούτιν να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο πυρηνικό οπλοστάσιο στον κόσμο εξακολουθεί να φαίνεται χαμηλός. Η CIA λέει ότι δεν έχει δει σημάδια επικείμενης ρωσικής πυρηνικής επίθεσης.

  • Διαβάστε επίσης: Τι απαντά το Κρεμλίνο στα σενάρια της Δύσης για χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία

Ωστόσο, οι υποσχέσεις του, να χρησιμοποιήσει « όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας » για να υπερασπιστεί τη Ρωσία καθώς διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία,
λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη. Επίσης, ο ισχυρισμός του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δημιούργησαν προηγούμενο» ρίχνοντας ατομικές βόμβες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέβασε περαιτέρω τα πυρηνικά διακυβεύματα.

Καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία

Ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει για «καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία» εάν ο Πούτιν πραγματοποιήσει πυρηνική επίθεση.

«Δεν βλέπουμε κανένα στοιχείο σήμερα στην υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ ότι πλησιάζει πιο κοντά στην πραγματική χρήση τους, ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος χρήσης τακτικών πυρηνικών όπλων», δήλωσε στο CBS News, ο διευθυντής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς.

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να το πάρουμε πολύ στα σοβαρά, να προσέχουμε για σημάδια πραγματικής προετοιμασίας», είπε ο Μπερνς.

Για τους παρατηρητές του Κρεμλίνου, οι επόμενες κινήσεις του Πούτιν είναι σπαζοκεφαλιά ως ένα βαθμό επειδή δεν καταλαβαίνουν πώς η πυρηνική δύναμη θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην αντικατάσταση των στρατιωτικών απωλειών της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Τα 3 σενάρια για χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία – Οι πιθανοί στόχοι και η αντίδραση της Δύσης

«Τα πυρηνικά όπλα δεν είναι ένα μαγικό ραβδί», είπε ο Αντρέι Μπακλίτσκι, ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο των Ηνωμένων Εθνών για την Έρευνα περί του Αφοπλισμού, ο οποίος ειδικεύεται στον πυρηνικό κίνδυνο. «Δεν είναι κάτι που απλώς…